انواع روتر
بررسی انواع روتر
یکی از کاربردیترین و حیاتیترین تجهیزات شبکه روتر نام دارد. کلمه روتر در لغت به معنای مسیریابی است که اشارهای هم به وظیفه این ابزار دارد. روتر دستگاهی است که بسته دادههای دستگاههای موجود در شبکه کامپیوتری را به مقصد درستشان میرساند و آنها را به اینترنت متصل میکند.
روتر با مشخص کردن آدرس آی پی مخصوص برای هر کدام از دستگاههای متصل به شبکه، باعث میشود تا انتقال دادهها به درستی انجام شود. این کار باعث میشود اطلاعات به مقصد خودشان برسند و اشتباه ارسال نشوند. در ادامه این محتوا در ارتباط با انواع روتر صحبت میکنیم. با ما همراه باشید.
روترها بر اساس مدل osi در لایه سوم شبکه قرار میگیرند. این دستگاه دارای یک جدول مسیریابی هستند که به وسیله آن به راحتی اطلاعات را در شبکه تبادل میکند. انواع روتر مخصوص شبکههای بی سیم و کابلی مورد استفاده قرار میگیرند که عملکرد مشابهی با هم دارند و فقط تفاوت آنها در پشتیبانی از شبکههایی یا تکنولوژی مختلف است. روتر کابلی با پورت LAN و روتر بی سیم به وسیله وای فای به وایرلس، آداپتور و یا آنتن متصل شده و فعالیت میکند.
انواع مختلف روتر
امروزه استفاده از روتر در شبکههای کامپیوتری در همه ادارات و سازمانها امری حیاتی و مهم است چرا که نیاز به اتصال شبکه به شبکههای دیگری نظیر اینترنت میباشد. برای مثال در نظر بگیرید یک شرکت دارای شعبههای مختلف در چندین شهر است برای اتصال سیستمهای آنها از یک خط مخصوص که به روترهای متصل میگردد، استفاده میکنند و تبادل اطلاعات به راحتی در بین آنها صورت میگیرد.
روترها در دو نوع سخت افزاری و نرم افزاری وجود دارند. در واقع روترها جز دستگاههای سخت افزاری هستند اما میتوان با بعضی از نرم افزارهای خاص، کارایی روتر را شبیه سازی و اجرا کرد که با این کار یک روتر نرم افزاری ساخته میشود. البته خوب است بدانید که این نوع روترها، کیفیت و توان نوع سخت افزاری آن را ندارند.
روترهای سخت افزاری و نرم افزاری
روتر سخت افزاری، دستگاههایی هستند که نرم افزارها و برنامههای مخصوصی را راه اندازی میکنند. این نرم افزارها امکان روتینگ را در اختیار روتر قرار میدهند تا بتوانند بدون هیچ مشکلی به تبادل داده و اطلاعات از یک شبکه به شبکه دیگر انجام دهند. بیشتر سازمانها، شرکتها، ادارات و … از این مدل روترها استفاده مینمایند. چرا که سرعت عملکرد بسیار خوبی را ارائه میدهند.
وظیفه روترهای نرم افزاری هم مانند انواع سخت افزاری آن است. این روترها میتوانند یک سرویس دهنده ورک، سرویس دهنده Linux و یا سرویس دهنده NT باشند. همه سیستم عاملهای شبکه دارای امکان روتینگ هستند که به صورت پیش فرض بر روی آنها تعبیه شده است.
تفاوت روتر با دیگر ابزارهای شبکه
انواع روتر کارایی و قابلیتهای بیشتری نسبت به دستگاههای مشابه مثل هاب و سوئیچ دارد. زیرا این ابزارها فقط توابع اساسی شبکه را انجام میدهند. مثلا هابها دادهها را در بین سیستمها و دستگاههای مختلف شبکه انتقال میدهند، اما نمیتوانند این دادهها را تجزیه، تحلیل و بررسی کنند. در حقیقت روترها این قابلیت را دارند که دادهها و اطلاعات را تجزیه و تحلیل کنند، نوع بسته بندی آنها را عوض کنند و آنها را به یک شبکه دیگر بفرستند. روترها در شبکههای خانگی برای اشتراک گذاری اینترنت بین چندین کامپیوتر مورد استفاده قرار میگیرند.
بسیاری از افراد مودم و روتر را با هم اشتباه میگیرند، در حالی که کاملا متفاوت با هم هستند. مودم در یک شبکه دادهها را به سوی سرویس دهنده اینترنت میفرستد و همین طور دادههایی را هم از سمت ISP دریافت نماید. مودم سیگنالهای دیجیتال دریافت شده از رایانه را بر روی خط تلفن ارسال میکند و آنها را به سیگنالهای آنالوگ تبدیل مینماید.
کلام آخر
در این مقاله توضیحات در رابطه با انواع روتر و تفاوتش با برخی از ابزارهای مشابه شبکه را بیان کردیم. امید است اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم.